info
We tonen prijzen op onze website exclusief 21% BTW. Wil je liever prijzen inclusief BTW zien? Klik dan hier.

Domeinregistratie met veel extra's

sort_by_alpha

Van .amsterdam tot .zone

Naast traditionele domeinextensies zoals .nl en .com, kun je bij XXL Webhosting ook terecht voor 200+ landenextensies en de nieuwe extensies zoals .shop, .frl en .blog.

dns

Gratis DNS beheer

Je kunt kosteloos DNS records wijzigen, om bijvoorbeeld je domeinnaam te koppelen aan een andere web- of mailserver.

dashboard

Handig dashboard

Het dashboard geeft je een overzicht van al je domeinnamen, en waar je instellingen eenvoudig kunt beheren. You're in control!

link

Gratis doorlinken

Wil je een domeinnaam laten verwijzen naar een andere website of hostingpakket? Geen probleem! Bij XXL kun je domeinnamen gratis doorlinken.

visibility_off

Gratis whois privacy

Voor veel domeinextensies kun je gratis gebruik maken van onze whois privacy service, zodat je prive-gegevens worden afgeschermd in de openbare registers.

live_help

We staan voor je klaar

Heb je een vraag, of kom je er even niet uit? We zijn bereikbaar via de live-chat, e-mail of telefoon. We denken graag met je mee!

Registreer nu je .in domein

Eerlijke prijs

Domeinnamen registreer je bij XXL voor een duidelijke all-in prijs, zonder actievoorwaarden en zonder addertjes onder het gras. Bij andere providers betaal je vaak extra kosten als je iets met je domeinnaam wilt gaan doen, zoals doorlinken. Daar doen we niet aan mee.
XXL Webhosting

10 /jaar

 • €10 Registratiekosten
 • check Gratis doorlinken
 • check Gratis DNS beheer
 • check Gratis whois privacy
TransIP

12,49 /jaar

 • €7,49 Registratiekosten
 • €5 Doorlinken
 • check Gratis DNS beheer
 • close Whois privacy niet mogelijk
Your Hosting

25,88 /jaar

 • €11 Registratiekosten
 • €4,92 Doorlinken & DNS beheer
 • €9,96 Whois privacy
SoHosted

33,50 /jaar

 • €12,50 Registratiekosten
 • check Gratis doorlinken
 • €9 DNS beheer
 • €12 Whois privacy

Prijs voor een .nl domein geregistreerd voor 1 jaar, zoals gevonden op de site van genoemde providers in februari 2017, inclusief gebruik van doorlinken, DNS beheer en whois privacy, en exclusief eventuele eenmalige korting voor het 1e jaar.

Registreer nu je .in domein

Veelgestelde vragen over .in domein registreren

Een domeinnaam is je unieke adres op het internet. Met een domeinnaam kunnen mensen jouw website vinden op het internet. Onze domeinnaam is bijvoorbeeld xxlwebhosting.nl. Ook kun je een domeinnaam gebruiken voor een persoonlijk email adres; de domeinnaam staat dan achter het apenstaartje in het email adres. Een van onze email adressen is bijvoorbeeld support@xxlwebhosting.nl.
Een .in domeinnaam kun je heel makkelijk en snel bij ons registreren. Vul hierboven je gewenste .in domeinnaam in en bekijk of de naam van je keuze nog beschikbaar is. Als je gewenste .in domeinnaam vrij is, klik je op de knop "registreren" en volg je de stappen in ons bestelsysteem. Je kunt kiezen of je er ook webhosting bij wilt, je voert daarna je gegevens in, en bevestigt en betaalt ten slotte de bestelling. Daarna is de .in domeinnaam aangevraagd en spoedig geregistreerd!
Naast een .in domeinnaam, kun je bij ons terecht voor het registreren van 200+ landenextensies en vrijwel alle nieuwe domeinextensies. Klik hier voor een volledige overzicht van alle extensies.
Een domeinnaam moet aan een aantal eisen voldoen:
 • Afhankelijk van de domeinextensie, moet een domeinnaam minimaal uit 2, 3 of 4 tekens bestaan.
 • De maximum lengte van een domeinnaam is 63 tekens.
 • Een domeinnaam mag uit de 26 letters van onze alfabet, cijfers en mintekens (-) bestaan.
 • Het minteken (-) mag niet aan het begin of aan het einde staan van een domeinnaam.
 • Er mogen ook geen twee mintekens (-) achter elkaar staan in een domeinnaam.
 • Een domeinnaam mag geen hoofdletters, spaties en vreemde tekens (bijvoorbeeld: !@#$.%^&*) bevatten.
Een domeinnaam kan helaas maar een keer worden geregistreerd. Als je gewenste .in domeinnaam al door iemand anders is geregistreerd, kun je op zoek gaan naar een alternatief. Je kunt bijvoorbeeld een andere domeinextensie achter je naam zetten. Naast .in, kun je bij ons ook terecht voor 200+ andere domeinextensies. Klik hier voor een volledige overzicht van alle extensies.

Mocht een bestaande domeinnaam niet actief worden gebruikt, dan kun je ook overwegen om contact op te nemen met de huidige eigenaar. Wellicht is deze partij bereid de domeinnaam aan jou te verkopen voor een bepaald bedrag. Indien je niet weet wie de huidige eigenaar is, neem dan contact met ons op - we kunnen je dan helpen de eigenaar te achterhalen.
Ja, je mag meerdere domeinnamen registeren. Er zit geen limiet op. Het is verstandig om concurrenten en domeinkapers voor te zijn door je naam onder meerdere extensies te registreren.
Tijdens het bestellen van een domeinnaam kun je er ook gelijk een hostingpakket bij aanvragen.

Als je al een hostingpakket bij ons hebt, kun je de domeinnaam - nadat deze met succes is geregistreerd - in ons dashboard koppelen aan je bestaande hostingpakket bij ons. Dit kan op twee manieren:
 1. Als alias domein: hiermee koppel je de nieuwe domeinnaam aan je bestaande website. Je website is dan onder beide domeinnamen bereikbaar.
 2. Als extra website: hiermee splits je het hostingpakket op. Je krijgt dan een apart mapje binnen je hostingpakket waarin je de website voor de nieuwe domeinnaam kunt plaatsen. Zo kun je meerdere, verschillende websites onderbrengen in 1 hostingpakket, zonder dat je daar meer voor moet betalen!
Normaal gesproken is een domeinnaam binnen enkele uren geregistreerd en actief op internet. Voor een klein aantal "exotische" domeinextensies (bijvoorbeeld .cn van China, .com.br van Brazilie en .no van Noorwegen) duurt het registratieproces wat langer en zijn er soms formulieren nodig. Mocht dat zo zijn, dan brengen we je hierover op de hoogte.
Ja, het is mogelijk om de DNS records en de nameservers van je domeinnaam te wijzigen. Dit kan kosteloos door in te loggen op ons dashboard, nadat de domeinnnaam met succes is geregistreerd.
Een domeinnaam wordt altijd voor de periode van een jaar geregistreerd. Elk jaar verlengen we de domeinnaam automatisch, tenzij je in ons dashboard aangeeft dat je de domeinnaam niet meer wilt verlengen. Dit kan nog tot een dag voor de verlengdatum; er is geen opzegtermijn.
Het is mogelijk om je bestaande .in domeinnaam, die je momenteel bij een andere provider hebt geregistreerd, te verhuizen naar XXL.

Vul hierboven je bestaande .in domeinnaam in. Ons bestelsysteem zal aangeven dat de domeinnaam al geregistreerd is. Klik dan op de "verhuizen" knop en volg de stappen in ons bestelsysteem. Je kunt kiezen of je er ook webhosting bij wilt, je voert daarna je gegevens in, en bevestigt en betaalt ten slotte de bestelling. Daarna is de verhuizing van de .in domeinnaam aangevraagd!

Nadat je de verhuizing hebt aangevraagd, krijg je eerst de gelegenheid je website bij ons te uploaden en mailboxen aan te maken. Als dat klaar is, hebben we de verhuiscode van je .in domeinnaam nodig. Met deze verhuiscode kunnen we de verhuizing van je domeinnaam afronden. Deze code kun je opvragen bij je huidige provider waar de domeinnaam nu is geregistreerd. Een verhuiscode wordt soms ook wel autorisatiecode genoemd.

Weet je niet precies waar je .in domeinnaam momenteel is geregistreerd of heb je moeite om de verhuiscode op te vragen? Neem dan contact met ons op, en we doen ons best om de verhuizing voor je in orde te maken!
Hoe lang het verhuizen van een domeinnaam duurt, hangt af van de domeinextensie. Een .nl, .be of .eu domeinnaam is bijvoorbeeld binnen enkele uren al verhuisd. De verhuizing van niet-landen extensies zoals .com, .net en .shop duurt vaak enkele dagen tot maximaal een week.