Altijd net dat beetje extra… XXL vs. de rest

Zoals je misschien hebt gelezen in onze andere blog over ‘performance & litespeed’ doen wij er alles aan om altijd net iets meer te bieden dan onze directe concurrentie. Wij vinden ons dan ook niet een traditionele hoster en doen elke dag ons uiterste best om net dat extra stapje te zetten. Als klant merk je dit door de innovaties die wij doorvoeren en de persoonlijke service die wij op hoog niveau leveren.

Altijd net dat beetje extra šŸ™‚

Hoewel we niet echt van de bits en de bytes zijn hebben we afgelopen tijd toch aardig wat tijd gestoken in het optimaliseren van ons platform om jouw en de bezoekers van je website een betere ervaring te geven. Door de introductie en uitrol van Litespeed hebben we maarliefst een snelheidswinst van 40% weten te realiseren t.o.v. onze concurrenten uit het onderstaande onderzoek. Ook voor MEER performance ben je dus bij XXL ook aan het goede adres!

Het vergelijkend warenonderzoek

In ons onderzoek hebben we een vergelijking gemaakt tussen drie van onze directe concurrenten, deze zitten ongeveer in hetzelfde klantsegment en leveren min of meer de zelfde hostingpakketten. In eerste instantie waren het vier concurrenten maar Ć©Ć©n van de concurrenten was in verband met opleverproces en klantenservice zo ingewikkeld dat deze hebben overgeslaben. Uiteindelijk hebben we een vergelijking gemaakt tussen XXL versus Mijndomein, TransIP, Sohosted.

Het onderzoek

Het onderzoek is in drie fasen uitgevoerd met meerdere GTmetrix testen op basis van laadsnelheid. Op elk hostingpakket is echt dezelfde wordpress installatie geinstalleerd (zonder plugins) en dezelfde theme geactiveerd. We hebben hierdoor geen verschil tussen de verschillende installaties laten ontstaan, hierdoor kunnen we eerlijk testen welke performance elke hoster levert.

De testen zijn uitgevoerd op 3 tijdstippen op de dag verdeeld over meerdere dagen. De onderverdeling is gedaan in ochtend, middag en avond, hierover hebben we een gemiddelde berekend en gedeeld door het aantal testen. Op basis hiervan hebben wij een percentage berekent om inzicht te geven in het performance verschil. De uiteindelijke resultaten liegen er niet om!

De testlocaties

We hebben bij de drie concurrenten een hostingpakket besteld, wordpress geĆÆnstalleerd en een template met demo date geĆÆnstalleerd. Hieronder zie je de sites:

TransIP: http://snellerdanlicht1.nl
SoHosted: http://snellerdanlicht2.nl
MijnDomein: http://snellerdanlicht3.nl
XXL: http://snellerdanlicht5.nl

De links naar onze concurrenten werken op dit niet meer omdat we onze concurrenten natuurlijk geen gratis geld geven door een abonnement af te nemen. Deze zijn dus allemaal geannuleerd.

De resultaten liegen niet!

Laadtijden gemiddeld,

  1. XXL 4,0 MS
  2. TransIP 5,5 MS (+27%)
  3. SoHosted 6,8 MS (+41%)
  4. MijnDomein 7,0 MS (+43%)

Download hier *ZIP bestand van de GTmetrix rapporten

GTmetrix vergelijkoverzicht

Hieronder zie je Ć©Ć©n van de testen die is uitgevoerd, de test kijkt op verschillende niveau’s naar de website & performance. Laadtijd wordt vaak als belangrijkste metrics gezien.

Nog geen klant?

Denk je na het lezen van dit rapport “IK WIL KLANT WORDEN” neem dan even contact op via onze chat en wij zorgen ervoor dat je binnen no-time op ons hostingplatform staat. Kijk je op tegen een verhuizing? Dan kunnen wij je helpen eenvoudige te verhuizen van je huidige locatie naar ons, vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden! We zien je graag terug als klant! šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *